Word in 1 jaar pedagogisch medewerker

Via Yes! Kinderopvang kun je een verkorte opleiding doen om pedagogisch medewerker te worden. Je wordt in 1 jaar pedagogisch medewerker met een BBL-opleiding op mbo-4 niveau.

blue_frame
Onze collega Ilona aan het werk op onze kinderopvanglocatie

Een verkorte én betaalde BBL-opleiding

Wil jij graag in de kinderopvang werken maar heb je niet het juiste diploma? Overweeg dan om je aan te melden voor de verkorte én betaalde BBL-route. Deze opleiding duurt slechts één jaar en wordt verzorgd door Variva Edu Academy. De minimumleeftijd om hieraan mee te doen is 27 jaar. Daarnaast moet je minimaal een diploma mbo niveau 3 of havo hebben en de Nederlandse taal goed beheersen. De opleiding wordt op niveau 4 gegeven.

Werken en leren

Tijdens deze opleiding krijg je wekelijks vier uur les van deskundige docenten en werk je tegelijkertijd zestien tot twintig uur per week op de groep. Je krijgt een jaarcontract, een salaris en intensieve begeleiding van professionele pedagogisch medewerkers. Naast de lessen en het werken op de groep, besteed je ongeveer acht tot twaalf uur per week aan je studie. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkent deze verkorte mbo-4 opleiding.

Klaar voor een uitdaging? De BBL-opleiding wacht op jou als jij:

  • minimaal 27 jaar bent,
  • interesse hebt in werken met kinderen,
  • een diploma mbo niveau 3 of havo hebt,
  • de Nederlandse taal goed beheerst,
  • je kunt verplaatsen in kinderen én hun ouders en
  • een passie hebt voor de ontwikkeling van kinderen.

Aanmelden voor een BBL-plek

De verkorte opleiding begint twee keer per jaar, in februari en in september. Je kunt je op elk moment aanmelden voor een BBL-plek. Ongeveer drie maanden voor de opleiding begint, gaan we na of je nog steeds interesse hebt. Vervolgens nodigen we geschikte kandidaten uit voor een gesprek. Tijdens dat gesprek willen we meer weten over je motivatie en je achtergrond. Vervolgens laten we je weten of je wel of niet kunt beginnen met de opleiding.

‘Het is wel echt heel fijn dat je de verkorte opleiding in één jaar kan doen, want binnen een jaar ben je klaar en dan heb je gewoon je diploma.’