Het kind als middelpunt

Bij Yes! Kinderopvang draait alles om de kinderen. We vangen niet alleen kinderen op, we begeleiden en stimuleren ze ook in hun ontwikkeling. Maak kennis met onze pedagogische uitgangspunten.

blue_frame
Een peuter in het beeld die speelt op onze kinderopvanglocatie

Een praktisch pedagogisch beleid

Bij Yes! Kinderopvang zijn we ons bewust van onze rol. We spelen een actieve rol in de ontwikkeling van kinderen. Ons pedagogisch beleid is praktisch en richt zich op het versterken van de relaties tussen kinderen, ouders en de kinderopvang. We spelen in op de individuele behoeften van kinderen en geven ze de ruimte om actief te ontdekken en te groeien. Zo dragen we bij aan een gezonde ontwikkeling en een veilige omgeving.

Pedagogische cirkel

Om ervoor te zorgen dat ons pedagogisch beleid niet in een bureaulade verdwijnt, hebben we ons beleid samengevat in een praktische pedagogische cirkel. De cirkel geeft pedagogisch medewerkers handvatten bij het omgaan met alledaagse pedagogische situaties. De pedagogische cirkel is opgebouwd uit vijf basisdoelen die inspelen op de emotionele en lichamelijke veiligheid, de ontwikkeling van persoonlijke, sociale en morele competenties en het samenwerken met ouders en de buitenwereld.

Een breed pedagogisch vangnet

Als pedagogisch medewerker sta je er bij ons niet alleen voor. We hebben een breed pedagogisch vangnet in de vorm van pedagogisch coaches, ve-coaches, locatiemanagers en natuurlijk je collega’s op de groep. Met een groot pedagogisch team, aangestuurd door onze pedagoog, werken we dagelijks aan de hoogste kwaliteit kinderopvang. Daarnaast bieden we de nodige pedagogische ondersteuning via ons pedagogisch beleid, teamoverleggen en pedagogische trainingen en cursussen.

Ontdek jouw passie in de kinderopvang

Bekijk onze vacatures en solliciteer vandaag nog